Hva er tannlegenes rolle – egentlig?

Jeg har tenkt på en ting. De fleste tenker bare på tannleger når de har akutte problemer. De går online og ser etter tannlege oslo, får behandling og glemmer tennene til neste nødsituasjon.

Hvorfor er det så? Gjennom årene har vi blitt utdannet hjemme og på skolen om viktigheten av å ta vare på tennene sine. Likevel, veldig få virkelig gjør. Ærlig spørsmål, du som leser dette, bruker du tanntråd? Vel, sannsynligvis ikke. Og du som leser dette er sikkert en tannlege eller tannlege, men ikke engang gjør du det vi oppfordrer andre til å gjøre.

Hvordan endrer vi dette? Hvordan får vi folk til å bry seg om tennene sine? Selv om jeg setter pris på den virksomheten som dårlige tenner gir meg, må jeg spørre meg selv om dette ikke er en eneste stor unødvendig samfunnskostnad som kunne ha gått til noe annet. Å holde gode friske tenner er noe alle kan gjøre, men å lide av kreft, det er ingenting vi kontrollerer. Det er pengene dine bør gå.

Så derfor har jeg gitt meg et oppdrag. Mine pasienter skal ikke knytte meg med tenner, de vil forbinde meg med aldri skadede tenner. Jeg vil være tøff på pasientene og følge opp hvert kvartal. Kanskje gjør jeg det via SMS eller via e-post. Noen vil jeg ringe. Men jeg vil forandre sine vaner. De kommer ikke til meg fordi de er skadet, de kommer til meg for deres årlige kontroll og kan da forlate døren uten problemer.

Som tannleger må vi spørre pasientene våre før det er for sent. Voksne som feiler tennene over det på sine barn og snøball-effekten, kan ikke stoppes.

Hvem er med meg?